By skipper

SOS – Om la apa!

S O S
OM la apa !

Dezechilibrat printr-o miscare brusca de ruliu, omul se clatina. Incearca fara succes sa se prinda de ceva. Se impiedica de filierele de bordaj si cade peste bord. Dispare. Daca este prins cu centura de siguranta va fi remorcat de ambarcatiune. Fara centura, el este dus in siaj. Si intr-un caz si in altul situatia este grava, foarte grava. Supravietuirea celui cazut peste bord depinde de rapiditatea reactiilor Dumneavoastra.

Read more „SOS – Om la apa!”

By skipper

Ancora

Ancora este pasaportul catre libertate al yachtmanului. Este cheia catre insula visata, unde poti sa-ti petreci acea noapte linistita pe care ti-ai dorit-o tot anul, departe de lume, pe plaja pustie, cu palmierii si florile multicolore ale Sudului, unde nu se aude decat tipatul vreunui papagal….

Read more „Ancora”

By skipper

Manual de yachting

„Nu exista nici un sport pe lume care sa dea rezultate mai depline decat sportul nautic. El formeaza ochiul, sangele rece, stapaneste nervii, dezvolta curajul, spiritul de initiativa pentru decizii prompte, da fiintei omenesti putinta de a conduce. Sportul nautic, stabilind o perfecta armonie intre spirit si corp, este numit regele sporturilor si sportul regilor. Acest sport este numai apanajul miliardarilor? Nicidecum. Barcile se gasesc dupa toate pungile. Aceleasi satisfactii le poti avea in barca pe care singur o conduci ca si miliardarul care face inconjurul lumii in yachtul sau somptuos ca un palat flotant. O barca, un cuter, un mic yacht costa cat un automobil si slava Domnului, automobile avem destule (…)”

Read more „Manual de yachting”